Marie-Louise komt uit Den Haag en is al jaren met veel plezier woonachtig in Amsterdam. Zij heeft rechten gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Na haar studie is Marie-Louise ruim 10 jaar als advocaat werkzaam geweest bij Blenheim advocaten in Amsterdam en heeft zij als managing associate leiding gegeven aan de vastgoedsectie van Blenheim.

In 2024 is Marie-Louise toegetreden als partner bij Dutch advocaten. Zij is advocaat en MfN register mediator en voert bij Dutch Advocaten een gecombineerde praktijk met een focus op (zakelijke) vastgoed mediation. Zo houdt zij zich onder meer bezig met mediation bij (vastgoed)geschillen zoals huur, koop, projectontwikkeling, aanneming van werk en VvE maar ook met overige zakelijke geschillen zoals commerciële contracten. Tot haar clientèle behoren onder meer (particuliere) huurders en verhuurders, (horeca)ondernemers, vastgoedbeleggers, ontwikkelaars, aannemers, makelaars en andere beroepsbeoefenaars.

Marie-Louise combineert in haar mediations haar ervaring als gedreven advocaat met haar empathische en positieve karakter. Haar empathie zorgt voor een veilige en neutrale omgeving, waar partijen zich vrij voelen om te praten en begrip voor elkaar op te brengen. Zij weet door haar ervaring als advocaat snel de belangen van partijen op tafel te krijgen. Door het stellen van de juiste vragen helpt zij partijen beter inzicht te krijgen in wat hen nu écht verdeeld houdt en gaat zij samen met cliënten op zoek naar gemeenschappelijke belangen. Dit alles leidt vaak tot een succesvolle en (kosten)effectieve oplossing.

Daarnaast is zij advocaat. Zij heeft veel ervaring met het adviseren en procederen over civielrechtelijke kwesties met betrekking tot vastgoed waaronder:

  • Huur/verhuur, waaronder huurbeëindiging, huurprijswijziging, gebreken, indeplaatsstelling, renovatie, onderhuur en opstellen en beoordelen huurcontracten
  • Koop/verkoop, waaronder (verborgen) gebreken, non-conformiteit en aansprakelijkheidskwesties
  • VvE-kwesties, waaronder vernietiging VvE besluiten, toestemmingsvereisten bij aanbouw of opbouw, en wijziging splitsingsakte
  • Aansprakelijkheid van makelaars
  • Aanneming van werk
  • Zakelijke rechten, waaronder erfdienstbaarheden
  • Burengeschillen 

Daarnaast heeft Marie-Louise zich in het verleden op sportief vlak ontwikkeld door zich herhaaldelijk te kwalificeren voor de Wereldkampioenschappen zeilen.

Tot slot heeft zij liefde voor de Caribische eilanden. Zij is betrokken bij een vastgoedproject op Aruba en Curaçao. Zij voert dan ook een mediation praktijk in zowel Nederland als in het Caribisch gebied, waaronder Aruba en Curaçao.